RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Під час війни для водіїв запровадили кілька важливих нових правил

Під час війни змінилася низка правил для водіїв. Зміни стосуються нетверезого водіння, прострочених прав водія та іншого.

Про це пише GSMinfo.

Нетверезе водіння

Майже всі області України запровадили нову норму – у водія, якого спіймали п'яним за кермом, конфіскують автомобіль на потреби армії. У різних містах було конфісковано кілька десятків машин. Крім того, порушників можуть забрати до ЗСУ. Дані про таких чоловіків вносяться до спеціального реєстру, і вже за кілька днів їм можуть прийти повістки.

Прострочене посвідчення

Кабмін дозволив користуватися простроченим посвідченням, оскільки замінити його на нове можливості немає. Така можливість з'явиться після скасування воєнного стану. Нові посвідчення теж поки що не видають.

Право на керування вантажівками

В Україні виник брак водіїв вантажівок, у зв'язку з чим тим, хто має тільки категорію В дозволили керувати автомобілями, які підпадають під категорію С і С1. Таким чином, крім транспортного засобу на 8 місць і вагою до 3500 тонн, власники категорії можуть водити і автомобілі, які важать більше 7500 тонн.

Відеореєстратор

Під час воєнного стану користуватися відеореєстратором заборонено. Більше того, його взагалі не повинно бути у машині. Також під забороною проведення фото та відеозйомки доріг загального користування, блокпостів, укріплень, українських військових та їхньої техніки.

Як повідомляв "Апостроф", на час військового стану Кабмін спростив процедуру підготовки та допуску водіїв до управління та видачі прав водія.