RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Як купити авто за кордоном, не виїжджаючи з України

У зв'язку із мобілізацією в Україні більшість чоловіків не мають право виїжджати за кордон, відповідно і купити авто поза межами країни можуть лише жінки. Проте автомобіль може перегнати довірена особа або спеціальна транспортна компанія, а сам процес ввезення авто полегшиться через дозвіл на безкоштовне розмитнення авто.

Відповідний закон №7190П підписав президент України Володимир Зеленський у вівторок, 5 квітня.

Зазначається, що, якщо у сім'ї чи серед знайомих немає жінки-водія, перегнати авто з-за кордону все одно реально. Це може зробити довірена особа, на яку майбутній автовласник випише завірену нотаріусом довіреність. Або ще можна скористатися послугами компаній, які імпортують автомобілі в Україну.

Нагадаємо, згідно документу із 1 квітня 2022 року від сплати ПДВ, акцизного збору та ввізного мита звільняються такі ввезені транспортні засоби:

  • легкові автомобілі та кузови до них;
  • причепи та напівпричепи;
  • мотоцикли;
  • транспортні засоби для перевезення вантажів або понад десять осіб.

Крім цього, оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією відбуватиметься максимально швидко за спрощеною процедурою.

Раніше ми писали, що українці знову зможуть перереєструвати автомобілі після покупки, оскільки сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ відновили цю послугу.