RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Нульове" розмитнення можуть скасувати: коли ухвалять рішення і в чому причина

Закон про “нульове” розмитнення євроблях, внаслідок якого виникла маса проблем на кордоні, можуть скасувати або обмежити вже найближчого четверга.

Про це заявив перший заступник голови Державної митної служби Олександр Щуцький.

Він наголосив, що на початку війни митники значно спростили оформлення гуманітарних вантажів. У Молдові та Польщі пішли назустріч Україні та виділили для доставки допомоги окремі смуги.

Сьогодні в рази зросла кількість автомобілів, які хочуть в'їхати в Україну, зокрема через закон про пільгове розмитнення машин. За кордоном зробили висновок, що ситуація в нашій країні покращилася, та скасували спрощене проходження гуманітарки.

Так, тільки на КПП у Ягодині зараз стоїть черга з 800 транспортних засобів, а була – понад тисячу. Митникам довелося збільшити кількість працівників та виділити окремі пункти пропуску, де можна оформити ввезення авто.

За час дії цього закону в Україну ввезли понад 14 тисяч машин, і цей потік лише зростає. Якби за ці авто заплатили податки, держбюджет одержав би 1 мільярд 400 мільйонів гривень.

Раніше ми публікували список пунктів пропуску на західному кордоні, де можна оформити автомобіль, що ввозиться з-за кордону.