RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Брак бензину в Україні: у Кабміні пояснили, коли ліквідують дефіцит

В Україні виник дефіцит пального на АЗС в деяких областях унаслідок знищення російськими окупантами Кременчуцького нафтопереробного заводу та великих нафтобаз. Однак впродовж тижня ситуація налагодиться.

Про це повідомила міністерка економіки та перша віцепрем'єр-міністерка України Юлія Свириденко.

Протягом останніх трьох тижнів країна-терорист РФ завдавала удари по паливній інфраструктурі України з метою створення штучного дефіциту в пального та зупинки української економіки.

"Зокрема, знищений Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низка великих нафтобаз операторів ринку зі значними запасами пального", - написала Свириденко.

Водночас уряд через Міненерго та Мінекономіки співпрацює з операторами ринку для забезпечення населення і підприємств нафтопродуктами. Таким чином, зараз вирішується питання щодо завезення в Україну палива, яке було законтрактоване операторами на території Західної Європи.

"Впродовж наступних 7 днів дефіцит буде ліквідований, оскільки оператори мають законтрактовані обсязі на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України", - запевнила міністерка.

У зв'язку з більшою ціною логістики та складних маршрутів завезення з використанням кількох видів транспорту ціни на нафтопродукти зростуть.

Як повідомлялось, в Україні планують повернути податки на пальне, оскільки є значні втрати надходжень до бюджету. З цих причин вартість бензину може зрости до 50 грн за літр.