RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Зеленський порушив питання зменшення черг на АЗС: які заходи вживають

Президент Володимир Зеленський провів нараду з представниками Кабміну, під час якої обговорювалися питання подолання дефіциту палива в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Центру стратегічних комунікацій при Міністерстві культури.

Як зазначається у повідомленні, очільник держави обговорював з представниками Кабміну, як можна зменшити черги на українських АЗС, де спостерігається дефіцит палива.

"У нас питання щодо бензину було минулого тижня. На початку минулого тижня ми домовилися, що на цьому тижні ми вирішимо питання щодо черг", - зазначив Зеленський під час наради.

За словами віце-прем’єрки, міністра економіки Юлії Свириденко, у портах Східної Європи наразі сформувався "затор", через що економісти разом із Міністерством закордонних справ України вирішують питання надання "зеленого коридору" нашій країні у цих гаванях.

"Імпортного палива за останні 5 днів ввозимо більше, ніж споживаємо. Європа навіть виявилася неготовою до цього щодо логістики", - запевника Свириденко очільника держави.

Під час наради президент Володимир Зеленський та представники Кабінету міністрів домовилися про необхідність укладання довгострокових контрактів з постачальниками і накопичення державного резерву палива.


Раніше ми розповідали, як зміняться ціни на паливо на українських АЗС після подолання дефіциту.