RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні спростили заміну прав водія: куди ще можна звертатися

Органи Державної міграційної служби прийматимуть заяви на обмін посвідчення водія, направлятимуть їх для перевірки в ТСЦ, для друку в держпідприємстві "Документ" і видаватиме громадянам.

Про це повідомляють у МВС.

Відповідний наказ МВС України "Про затвердження Порядку взаємодії сервісних центрів МВС та уповноважених суб'єктів" 11 травня зареєстровано у Міністерстві юстиції України. Цим актом врегульовано порядок взаємодії Головного сервісного центру МВС та ДМС для забезпечення обміну посвідчення водія.

За статистикою послуга з обміну посвідчення є одним із найбільш затребуваних, особливо у період воєнного стану. Минулого року нею скористалися понад 500 тис. громадян, а з початку цього року до цього дня – вже понад 150 тис. осіб.

"Таким чином, ми розширюємо перелік суб'єктів, уповноважених надавати цю адміністративну послугу. Громадянин має право обирати, де йому буде зручніше та швидше отримати державну послугу" , - пояснив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Процедуру отримання прав водія значно спростили - теоретично готуватися до іспитів можна онлайн, а практичну частину здати в будь-якому сервісному центрі МВС.