RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Виникли перебої з поставками: Tesla переклала проблеми на покупців

Американська автомобільна компанія Tesla підняла ціни майже на кожен свій електромобіль. Таке рішення було ухвалене після багатьох проблем з ланцюжками поставок та коментарів від гендиректора Ілона Маска.

Про це повідомляє профільне видання Сarscoops.

Фахівці склали список підвищених цін на нові авто Tesla.

Tesla Model Y

Найменше ціни зросли на Model Y Performance. Із 67,99 тисячі до 69,99 тисячі доларів, тобто на 2 тисячі. На 3 тисячі доларів до нової суми у 65,99 тисячі здорожчала комплектація Long Range.

Tesla Model 3

На дану модель, яка вважається базовою, ціни вирішили не піднімати. Наразі вона коштує ті ж 46,99 тисячі доларів. Так само не змінилася вартість модель Performance - 62,99 тисячі доларів. Long Range додала в ціні 2,5 тисячі доларів - до 57,99 тисячі доларів.

Tesla Model S And X

Седан Tesla S офіційно починається із шестизначної цифри, а вартість версії Dual Motor AWD Long Range - 104,99 тисячі доларів. Це на 5 тисяч доларів більше. Найбільше здорожчав електрокар, на 6 тисяч доларів, Model X Dual Motor Long Range - до 120,99 тисячі доларів.

Таким чином, це вже друге підвищення цін Tesla за рік - у березні підняли ціну на Model S на 5 тисяч доларів. Тож, з початку року модель коштує вже на 10 тисяч доларів дорожче. Вартість Model X підвищилась на 16 тисяч доларів із початку року.

Видання наголошує, що Ілон Маск нещодавно багато говорив про скорочення заробітної плати в Tesla, брак ланцюжків поставок, уповільнення виробництва та свої особисті страхи перед рецесією, тож цей крок не повинен здатися надто шокуючим.

Раніше "Апостроф" писав, що стосується продажів нових авто, то найпопулярнішою маркою в травні стала Toyota.