RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Заправитися без проблем поки що нереально: де і як в Україні купити талони на пальне

На тлі повномасштабної війни з Росією в Україні продовжується криза на ринку палива. Наразі ситуація покращилася, але про стабілізацію говорити поки не доводиться - заправлятися водіям все ще проблематично, а більшість АЗС в Україні продають паливо виключно за талонами.

Про те, де отримати талон на паливо та як купити паливні картки, розповів "Вigmir Авто".

Відповідні талони дають можливість купити паливо на АЗС згідно номіналу талону. Картку потрібно показати касиру. Купити її можна лише представникам бізнесу, коли юридична особа укладає договір із паливною компанією. Але в інтернеті є багато оголошень про продаж таких талонів фізособам як на АЗС Shell, так і "з рук".

Shell

На відміну від інших заправок, у компанії Shell талони на бензин можуть купити фізичні особи. Придбати талони можна уклавши договір із цією компанією. Для цього потрібно звернутися до центру продажу Shell. Водночас паливні картки продаються лише представникам бізнесу.

АЗС ОККО

Талони продають лише юридичним особам, для чого потрібно укласти договір. Звичайні водії можуть розширити свої ліміти за допомогою застосунку або картки Fishka. Таким чином, можна отримати максімум не 10 літрів, а 30.

KLO

Для отримання паливних талонів, які дійсні 14 днів, потрібно підписати договір у центральному офісі цієї компанії. Їх продають за поточною вартістю за літр палива і не можуть обмінюватися. Також є можливість придбати талони на паливо А-95 Ventus та ДП Ventus. Водночас смарт-картки не продають для фізосіб.

БРСМ Нафта

Картки можуть придбати лише представники бізнесу. Це можна зробити на сайті БРСМ. Для звичайних водіїв діє ліміт до 20 літрів. На багатьох заправках компанії паливо продається лише через програму.

WOG

Щоб оформити картки або талони на паливо потрібно звернутися у регіональні представництва компанії. Фізичні особи можуть скористатися карткою Pride, яка розширює ліміт на паливо до 40 літрів.

Нагадаємо, водіям BlaBlaCar дозволили купувати бензин та дизельне паливо на заправках ОККО до 30 літрів за раз – це робиться для підвищення ефективності перевезень цього сервісу в умовах воєнного часу.

Також читайте у матеріалі "Апострофа": Паливна криза: чи зможе держава знизити ціни на пальне