RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Розмитнення євроблях через "Дію": у чому головний плюс для покупця та держави

Незабаром в Україні можна буде розмитнити автомобіль через застосунок "Дія" без огляду ТЗ митниками, що стане однією з найважливіших антикорупційних реформ у митній галузі та кроком вперед на шляху до ЄС.

"Апостроф" дізнався, у чому перевага розмитнення авто через мобільний застосунок.

Суть нововведення у тому, що скоро для розмитнення авто потрібно буде лише ввести деякі дані в "Дії" без огляду транспортного засобу фахівцями експертної служби Міністерства внутрішніх справ України - така можливість не зникає, але стане із категорії "за бажанням".

Розмитнення в "Дії" максимально обмежить особисті контакти між автовласником та митником, а це дозволить, по-перше, значно зекономити час на оформлення, і по-друге, потенційно знизить рівень корупції на митницях.

Однак перспективи запровадження нового законодавства сприймають по-різному: уряд з оптимізмом анонсує роботу нової системи, а от представники громадського руху "Авто Євро Сила", який представляє інтереси "євробляхерів", виступають за відміну податків при розмитненні й не хочуть чути про нововведення - для них вони "димова завіса" для відвернення уваги.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Кінець нульового розмитнення автомобілів: що влада пропонує натомість. Безкоштовне розмитнення автомобілів закінчується в червні, щоб наповнювати державний бюджет митними податками, а натомість пропонує реформовану систему митного оформлення авто.