RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні очікується наплив євроблях після скасування "нульового" розмитнення: у чому причина

Верховна Рада повернула плату за митне оформлення автомобілів, що ввозяться на територію України. Це може призвести до повернення популярної раніше схеми з обходу правил.

Про це розповів адвокат Іван Казачук, пише "Телеграф".

"Припустимо людина заробляє на життя за допомогою авто - вона таксист. Ввезти авто легально з 1 липня стане для нього занадто дорого і тоді він поїде за євробляхою за 1000 євро або йому його приженуть, а він купить її вже тут трохи дорожче. У будь-якому разі мито він навряд чи платитиме", - пояснив він.

Казачук нагадав, що протягом року будь-яке авто на єврономерах може перебувати на території України цілком законно. Після цього машину необхідно реєструвати і платити мита або якимось чином її позбутися.

Адвокат зазначає, що зараз може повторитися ситуація 2014-2015 років, коли на українських вулицях було багато машин з литовською та польською реєстрацією. У період дії "безкоштовного розмитнення" сенсу ввозити в Україну авто на єврономерах не було - вартість такого авто та автомобіля з українською реєстрацією була приблизно однаковою. Однак тепер така практика може знову стати масовою.

також матеріал "Апострофа": Кінець нульового розмитнення автомобілів: що влада пропонує натомість .