RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Українцям дозволили користуватися національними правами водія в країнах ЄС: чим це викликано

У зв'язку з необґрунтованим військовим вторгненням Росії в Україну Європарламент тимчасово дозволив використання українських посвідчень водіїв у країнах ЄС.

Про це повідомляється на сайті Ради Європи.

“Ми хочемо уніфікувати та спростити визнання водійських документів у державах-членах для українських біженців. Сподіваюся, це трохи полегшить їхнє повсякденне життя, поки ця неприйнятна війна не закінчиться”, – заявив заступник постійного представника Чехії Ярослав Зайчек.

Визнання та обмін прав водіїв третіх країн не регулюється правилами ЄС, тому комісія внесла таку пропозицію на тлі масштабів та наслідків війни в Україні.

Строк дії визнання водійських документів буде прив'язано до тимчасового захисту українських біженців, наданого 4 березня. З одного боку, таке рішення сприятиме соціальній та економічній інтеграції українських біженців у приймаючій країні, а з іншого – підтримуватиме високий рівень безпеки дорожнього руху в ЄС.

Регламент передбачає умови визнання національних прав водія та кваліфікаційних карток водіїв, продовження строку їх дії, процедури перевірки у разі їх втрати або крадіжки, а також запобігання шахрайству або підробки.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що починаючи з 24 липня, в Україні змінять механізм підготовки та перепідготовки водіїв.