RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Заробили мільйони на "нульовому" розмитненні: СБУ прикрила найбільшу мережу шахраїв

Служба безпеки зупинила діяльність найбільшої шахрайської мережі з "розмитнення" автомобілів на єврономерах у Львівській області.

Про це інформує пресслужба СБУ.

За версією слідства, за плату від 500 до однієї тисячі доларів члени групи гарантували створення так званого "зеленого коридору" на переміщення машин із-за кордону.

Також вони підробляли документи для постановки транспорту на облік без попереднього зняття з іноземної реєстрації, а за 50-150 доларів здійснювали безперешкодне митне оформлення.

Наразі відомо, що у мережі працювало троє брокерів та громадянин однієї з європейських країн, допомагали їм у цьому посадовці Львівської митниці.

За цією схемою в Україну заїхало близько 40 тисяч авто на іноземних номерах.

Силовики під час обшуків за місцями перебування даних осіб виявили чорнову бухгалтерію та 1,2 мільйона у гривневому еквіваленті.

Усім їм повідомили про підозру за фактами: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК), підкупу особи, яка надає публічні послуги (ч. 4 ст. 368-4), зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2).

Також триває досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях для притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних у схемі.

Як повідомлялося, за час дії закону про "нульове розмитнення" держава зазнала збитків на десятки мільярдів доларів - ця афера під гучною назвою потребує розслідування.