RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Мета - скорочення аварій: у ЄС запровадили серйозну вимогу для нових авто

Усі нові авто, які випускаються в Європейському союзі, відтепер повинні мати Intelligent Speed Assist (ISA). Це не нова технологія, її вже пропонує ряд виробників, що спираються на GPS-карти та розпізнавання дорожніх знаків.

Про це повідомляє DIP Auto.

Раніше цю систему активували водії, але з 6 липня 2022 року, згідно з новими правилами Євросоюзу, її буде активовано автоматично. Однак водій все ще може вимкнути ISA перед кожною подорожжю.

Згідно з новим загальним правилом безпеки Євросоюзу, виробники авто можуть обирати, як їхні системи повідомлятимуть людям про порушення обмеження швидкості. Опції включають звукові та вібраційні попередження, тактильний зворотний зв'язок через педаль акселератор і активне уповільнення транспорту. Хоча б один із них має бути включений і все можна використовувати одночасно.

Системи ISA є першим кроком до повністю автоматизованого управління швидкістю. У деяких європейських містах, наприклад, у німецькому Кельні, працює проект, який не дозволяє водіям перевищувати швидкісний режим у певних географічних зонах, а машини керуються дистанційно.

За даними Європейської ради безпеки на транспорті (ETSC), використання цієї системи дозволить запобігти приблизно 140 000 серйозним ДТП до 2038 року. Її впровадження – черговий крок до досягнення мети нульової смертності на дорогах до 2050 року.

Нагадаємо, Країни-члени Європейського Союзу домовилися про нові заходи щодо захисту клімату - з 2035 року в Європі більше не продаватимуть нові автомобілі з ДВС.