RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Елітних "євроблях" було не так і багато: які авто українці приганяли за "нульовим" розмитненням

За час дії "нульового розмитнення" українці встигли ввезти до України понад 200 тисяч авто на іноземних номерах, більше 80% з них – бюджетні.

Про це йдеться у матеріалі "5-го каналу".

Закон про "нульове розмитнення" Верховна Рада ухвалила у квітні. Його метою було допомогти волонтерам швидко та дешево ввезти транспортні засоби для допомоги ЗСУ, а простим громадянам – придбати автомобілі замість знищених під час бойових дій. Багато хто закон критикував, адже крім бюджетних авто в Україну також завозилися VIP-автомобілі, однак виявилося, що їх було не так багато – всього 20%.

Згідно з даними Інституту досліджень авторинку, до списку найпопулярніших ввезених автомобілів увійшли Volkswagen Passat та Golf, Skoda Octavia, Audi A6 та А4.

"Тенденції не змінилися, люди продовжують купувати машини Volkswagen Passat, Renault Megane, Volkswagen Golf, ті, якими користуються щодня. Тенденції з ввезення суперелітних машин не існує. Близько 300 машин дорожче 100 тис. доларів заїхали за весь період" - заявив голова Інституту досліджень авторинку Станіслав Бучацький.

Раніше ми писали, які автомобілі можна зареєструвати в Україні майже за "нульовим" розмитненням, за 100 євро.