RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У власників "євроблях" виникла ще одна велика проблема

Громадяни України, які є власниками "євроблях" стикаються із серйозними проблемами при страховці.

Про це повідомляє сайт mashyna.com.ua.

Йдеться про те, що у разі ДТП, учасником якого є авто на єврономерах, буде неможливо отримати відшкодування за завдану шкоду у ряді випадків. Це не можна буде зробити, навіть якщо авто було застраховане.

Наприклад, якщо авто на європейських номерах було ввезено в Україну іноземцем, після чого передано у тимчасове користування громадянинові України, страховий поліс може бути недійсним, оскільки він оформлений на власника авто.

Приклад ситуації: ДТП було оформлено згідно з правилами, однак у судовому порядку не вдалося домогтися відшкодування коштів. Суд дійшов висновку, що винуватець ДТП (у даній ситуації - водій "євробляхи") не був зазначений у якості страхувальника і не займався ввезенням авто на територію України. Тому він не може вважатися особою, відповідальність якої застрахована, оскільки неправомірно володів авто.

Внаслідок цього постраждалий не отримав від страхової компанії відшкодування збитків через те, що винуватець ДТП керував машиною на іноземних номерах протиправно.

Нагадаємо, в Україні почали карати водіїв "євроблях", які у передбачений законом термін не вивезли свої авто за межі країни та не розмитнили їх.