RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Як швидко охолодити салон авто під час літньої спеки: корисні поради водіям

Патрульні дали поради щодо правильної їзди на авто в спеку, також є кілька способів охолодити салон машини при високих температурах повітря без кондиціонера.

"Апостроф" розповідає, як це зробити.

У спеку краще залишати машину в тіні, але якщо це неможливо – допоможуть спеціальні сонцезахисні екрани, що відбивають тепло. Якщо машина стоїть у безпечному місці, можна не закривати вікна, що допоможе повітрю циркулювати та охолоджувати її.

Щоб випустити гаряче повітря із салону, експерти радять відкрити вікно з пасажирського боку та енергійно відчиняти та закривати двері водія.

Дещо знизити температуру повітря в авто допоможе змочена тканина, або вологі серветки. Їх потрібно розмістити на вентиляційних отворах. Після включення вентилятора, тканина випаровуватиме вологу і охолоджуватиме салон.

Хороший спосіб охолодити машину в спеку – пляшки чи пакети з льодом. Їх можна просто розкласти в салоні, або закріпити на ґратах повітроводів. При цьому важливо враховувати, що при таненні льоду на пляшках та пакетах утворюватиметься конденсат. Дуже важливо, щоб волога не потрапила на педалі.

Раніше "Апостроф" розповідав, які речі потрібно прибрати із салону авто в спеку.