RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні запрацювали нові правила видачі прав водія: що треба знати

Із 24 квітня в Україні змінили правила отримання водійського посвідчення – відтепер теоретичну і практичну частини підготовки водіїв буде розмежовано.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, до водійської практики допускатимуться лише ті охочі отримати посвідчення, які зможуть скласти теоретичний іспит в територіальному сервісному центрі МВС. Виїжджати на вулиці за кермом вони будуть уже зі знаннями правил дорожнього руху та зі Свідоцтвом про закінчення теоретичної підготовки. Таке розмежування навчального процесу вводиться ще й з огляду на світовий досвід.

Варто зазначити, що сам зміст теоретичної частини залишається незмінним – майбутні водії вивчатимуть правила дорожнього руху, правила експлуатації транспортних засобів, основи безпеки руху та надання домедичної допомоги. При цьому, внутрішній теоретичний іспит в автошколі скасовується.

Після навчання заклад освіти формує Свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки та вносить дані до Єдиного державного реєстру МВС. Потім людина складає іспит у територіальному сервісному центрі МВС, крім майбутніх водіїв категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE. Усі, хто успішно його складає, отримують Свідоцтво, яке є пропуском на практичний курс навчання, яке діятиме протягом 1 року. Тобто, той, хто успішно склав теоретичний іспит має цілий рік на те, аби пройти практичний курс навчання.

Під час практичної частини людина вчиться керувати автівкою, а потім здає іспит в автошколі. Заклад освіти видаватиме Свідоцтво про закінчення практичної підготовки, воно буде чинне протягом двох років.

Раніше ми писали, як замінити посвідчення водія в умовах війни.