RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Штрафи за нові порушення правил дорожнього руху: як перевірити та якими способами можна сплатити

В Україні хочуть відчутно підняти штрафи за перевищення швидкості, а сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху в Україні можна за допомогою кількох сервісів.

Про це розповідає UaMotors.

Електронний кабінет водія

Там можна перевірити та сплатити адміністративні правопорушення та отримати інформацію про авто та посвідчення водія.

Ідентифікація через банки (BankID):

Це спосіб електронної ідентифікації громадян через дані у банку, де вони обслуговуються. Сервіс наданий Національним банком України (тільки для клієнтів, які його підтримують) і ПриватБанком.

MobileID:

Цей спосіб входу для абонентів Kyivstar, Vodafone та Lifecell, які підключили Mobile ID. Ідентифікація користувача проводиться за допомогою https://bankid.org.ua

Сервіс перевірки адмінправопорушень

Для пошуку свого автомобіля, водієві необхідно вказати державний номер ТЗ, серію та номер постанови або інформацію про власника ТЗ (РНОКПП/серія та номер паспорта громадянина України/серія та номер посвідчення водія/серії та номер свідоцтва про реєстрацію ТЗ).

Штрафи ПДР

Додаток дає можливість не лише сплатити вже винесені штрафи, а й оперативно отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їхнього статусу. Окрім цього, сервіс надає інформацію про розміщення на карті камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Програма також дозволяє:

  • виконати пошук постанов, оформлених на транспортний засіб,
  • оформити передплату отримання повідомлення про винесення нових постанов.

Штрафи UA

Цей сервіс допоможе не лише сплатити штраф, а й перевірити статус та історію платежів. Дізнатися про наявність штрафів у додатку можна за номером посвідчення водія, ІПН, або за серією та номером штрафу.

Telegram-бот

Це – офіційний робот МВС. Він дає змогу також перевірити наявність штрафу за порушення правил дорожнього руху.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада України прийняла за основу проект закону під номером 7365, яким передбачається посилення покарання за неправильне та незаконне використання номерів транспорту.