RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Робоча" схема: шахраї знайшли ще один спосіб обдурити українців під час продажу палива

Правоохоронці викрили 36-річного мешканця Полтавської області, який вигадав нову схему обману з продажу палива.

Про це повідомляє прес-центр Нацполіції Київської області.

Ще у червні поліцейські отримали повідомлення від трьох громадян, яких ошукали під час придбавння дизельного паливу. Постраждалими виявилися волонтери, які хотіли придбати дизель на потреби Збройних сил України.

Підозрюваний 36-річний мешканець Полтавської області у Києві пропонував купити дизельне паливо за передплатою, а після отримання коштів - зникав та не відповідав на дзвінки. Чоловіка було затримано та оголошено йому про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. За рішенням суду підрзрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За кілька місяців поліцейські завершили досудове розслідування, за результатами якого до суду було скеровано обвинувальний акт для розгляду справи по суті.

"Аферист телефонував до громадян, які займаються волонтерською діяльністю та пропонував придбати у нього паливо. Після того, як порушник отримував гроші на банківську картку - жодних зобов’язань не виконував та переставав виходити на зв’язок із покупцями. Раніше не судимого 36–річного уродженця Полтавської області ми затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", - розповів заступник начальника слідчого відділу Голосіївського управління поліції Олексій Огер та додав, що жертвами шахрая стали шість осіб, яких він ошукав на 34 тисячі гривень.

Якщо провина чоловіка буде доведена у суді - йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Раніше ми розповідали, як українців дурять під виглядом допомоги від держави.