RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

З 1 жовтня на українських дорогах вводять штрафи за "суперечливе" порушення ПДР: що відомо

З 1 жовтня на українців чекає нововведення на дорогах - водіїв, які не включатимуть денні ходові вогні або ближнє світло фар, штрафуватимуть.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, згідно з п. 9.8 правил дорожнього руху, водії навіть вдень мають включати денні ходові вогні або ближнє світло фар поза межами міст та селищ. Така необхідність продиктована скороченням світлового дня та далеко не завжди добрими погодними умовами. Вважається, що завдяки такій обережності ризик потрапити до ДТП знижується аж до 15% залежно від погодних умов.

Якщо з 1 жовтня по 1 травня за містом водій рухається без увімкнених денних ходових вогнів або ближнього світла фар, то патрульні поліцейські складають протокол за ч. 2 ст. 122 Кодексу України щодо адміністративних правопорушень. Штраф за цією статтею становить від 425 до 510 гривень.

Проте, за словами деяких юристів, правоохоронці не мають права штрафувати за таке правопорушення, оскільки вищезазначена стаття передбачає покарання, лише якщо порушення було на початку руху автомобіля або зміни напряму руху. Так, поліція може винести лише попередження за це правопорушення.

Раніше ми писали, які найбільші штрафи за порушення правил дорожнього руху в Україні.