RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Їздиш на "євроблясі" - залишишся без прав: в Україні почали жорстко карати за нерозмитнене авто

Українські суди почали позбавляти водіїв нерозмитнених автівок права керування.

Про це інформує ресурс "Дорожній адвокат".

Адвокати розповіли, що працівники поліції зупинили автомобіль на іноземній реєстрації "Renault Master" й під час перевірки встановили, що водій вже притягувався до адміністративної відповідальності за ч.8 ст.121 КУпАП із накладенням штрафу в розмірі 8 500 грн.

З’ясувалося, що водій "перший" штраф не оскаржив, а отже автоматично погодився із тим, що він є порушником. Тому поліція склала протокол ч.9 ст.121 КУпАП та передали його на розгляд суду. Водій прибув на судове засідання та вважав, що згода з вчиненням правопорушення та щире каяття допоможуть уникнути штрафу.

Читайте також: Власникам "світить" конфіскація: як продовжити термін перебування тимчасово ввезеної "євробляхи"

Однак суд вирішив накласти на водія штраф у розмірі 17 тисяч грн та позбавив права керування транспортними засобами на строк один рік. При цьому сам автомобіль суд вирішив не вилучати.

Якщо ж тепер водій, позбавлений права керування, сяде знову за кермо будь-якого транспортного засобу, то його очікує штраф у 20 400 грн. (ч.4 ст.126 КУпАП). Якщо ж водій вирішить сісти за кермо повторно протягом року, то відповідальність подвоїться до 40 800 грн. (ч.5 ст.126 КУпАП).

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав про найпопулярніші "євробляхи" серед українців.