RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

Всі новини

За популярне порушення правил дорожнього руху можна не платити штраф: як довести правоту

Найбільший штраф за порушення правил дорожнього руху в Україні - 51 000 гривень, а штраф за перевищення швидкості з камер автофіксації законний лише за наявності спеціального знака на місці розташування камер.

Про це розповідає "Дорожній адвокат".

Юристи наголосили, що згідно з нормами закону про Нацполіцію, в Україні фото- та відеоконтроль швидкості авто має здійснюватися тільки в місцях, які позначені спеціальним знаком 5.70 (фото – відеофіксування порушень).

Читайте також: Штрафи за автофіксацію: "Дія" запустила зручну послугу для водіїв

Розміщення автоматичної техніки для контролю за дотриманням правил дорожнього руху, у тому числі швидкісного режиму, дозволяється лише за наявності зазначеного знака. При цьому інформація про автоматичну фото- та відеотехніку повинна розміщуватися на видному місці.

В іншому випадку штраф за перевищення швидкості є неправомірним. За словами юристів, довести факт наявності попереджувального знака має саме інспектор.

Як розповідав "Апостроф", в Україні водіїв можуть не штрафувати за порушення правил дорожнього руху в ряді випадків: це стосується й ігнорування дорожніх знаків.