RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Скасування "нульової розмитнення": яку заміну "євробляхам" знайшли українці

Цієї осені ринок авто в Україні дещо змінився: імпорт авто падає, внутрішні продажі збільшують, а середня ціна йде вниз.

Експерти розповіли, як продаються автомобілі в Україні після "нульової розмитнення".

Читайте також: Які б/у авто вигідніше купити під час війни: огляд цін

Минулого місяця українські автомобілісти купили 95,2 тис. вживаних авто. 79 тисяч було придбано на внутрішньому ринку, 16,2 тис - завезено з-за кордону. Частка імпорту в загальній структурі продаж впала до 17,1%, і це найменше значення з 2018 року, коли в країні було змінено правила імпорту авто з-за кордону. Частка внутрішніх перепродаж становила 82,9%, що є рекордним показником для авторинку України останнього часу.

Частка імпорту почала скорочуватися після скасування "нульової розмитнення" з 1 липня 2022 року. Водночас, українці не відвернулися від нових автомобілів, але вважають за краще тепер купувати машини "на місці". Тобто відбувається перерозподіл часток на ринку. Зменшення обсягів імпорту замкне продажі авто всередині країни.

Разом з тим, після "євроблях" українці почали купувати старіші вживані автомобілі. Експерти вважають, що ця тенденція продовжуватиме, тобто ринок буде й надалі “старіти”.

Якщо ситуація найближчим часом не змінюватимеся, то незабаром на ринку спостерігатиметься зростання вартості автомобілів у бюджетному сегменті.

Раніше ми писали, які марки авто були найбільш продаваними у вересні.