RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Дешевше розмитнити: як в Україні штрафують власників "євроблях"

Через війну з РФ багато власників машин на єврономерах не змогли вчасно вивезти автомобілі за межі митної території, а деякі розраховували, що це необов'язково. Зараз за це вони можуть бути оштрафовані як працівниками поліції, так і працівниками митниці.

Про це повідомляється на порталі "Дорожній адвокат".

Бажаючим заощадити зараз доводиться не солодко, оскільки за керування транспортом на іноземній реєстрації потрібно буде сплатити штраф у 8 500 гривень. Якщо ж водія повторно буде спіймано протягом року, йому доведеться заплатити 17 тисяч гривень, до того ж - він позбудеться права керування на рік.

Читати також: ПДВ повертається: що буде з цінами в Україні після скасування безмитного імпорту

Якщо порушення вчинено цим водієм повторно протягом року, штраф складатиме вже 17 000 грн. Водночас водій позбавляється права керування строком на 1 рік.

Ці штрафи не звільняють водіїв від застосування штрафів працівників митниці, передбачених Митним кодексом. Поліцейські можуть інформувати про порушення органами митної служби для застосування санкцій відповідно до Митного кодексу.

Так, перевищення терміну тимчасового ввезення чи транзиту більш ніж на 30 діб, а також втрата цих машин карається штрафом у 170 000 гривень чи конфіскацією

Раніше ми повідомляли, авто найчастіше зупиняє поліція в Україні.