RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Нове посвідчення водія кожні 5-10 років: в Україні запропонували змінити закон

В Україні планують скоротити термін дії посвідчення водія від 5 до 10 років, замість 30. Українці просять не поширювати норми законопроекту №8082 на "права", видані до його прийняття.

Відповідна петиція №22/165704-еп, з пропозицією внести зміни до законопроекту №8082, розміщена на сайті офіційного представництва Президента України.

Автор петиції висловив упевненість, що багато українських автомобілістів не хотіли б кожні 10 років отримувати нове посвідчення водія і закликав не поширювати норми законопроекту на посвідчення водія, видані до його прийняття.

Він звернувся до інших водіїв із пропозицією підписувати петицію, проте з дня її опублікування (6 жовтня) її підписали лише 69 осіб із 25 000 необхідних. На збір підписів залишилось 72 дні.

Читайте також: Інакше великий штраф: деяким українцям доведеться отримати нові права водія

Ініціатор законопроекту №8082 – прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Пропозиції, викладені в ньому, пов'язані з тим, що Україні потрібно виконувати угоду про асоціацію з Євросоюзом щодо безпеки дорожнього руху.

Законопроект передбачає встановити термін дії рівня водія на рівні 5-10 років, залежно від категорії МС. Крім того, пропонується визначити умови для припущення до управління ТЗ (наприклад, умови для складання іспитів).

Раніше "Апостроф" розповідав, які документи потрібні українцям для обміну водійських прав у Польщі.