RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На аукціон виставили дуже рідкісний Ferrari - авто оцінюють у $2 млн: фото раритету

Рідкісний автомобіль - Ferrari Testarossa Spider 1990 року випуску, збудований Pininfarina - пустять з молотка в листопаді. Кабріолет, схожий на мрію про суперкар 80-х, оцінили у кругленьку суму.

Про це повідомляє видання Тhe drive.

Читайте також: Не битий, не фарбований: у Криму продають лімузин екс-президента СРСР, фото

Відомо, що наприкінці 80-х років італійська фірма Pininfarina одержала замовлення на створення семи автівок Ferrari Testarossa з унікальними поєднаннями кольорів для брунейської королівської родини. Згодом було створено ще кілька кабріолетів для багатих клієнтів. Виставлений на продаж екземпляр - одне з таких авто.

Даний кабріолет замовили у 1989 році і він ніколи не реєструвався. Його пробіг - тільки 413 кілометрів.

"Я не знаю, хто замовляє у Pininfarina кузовний кабріолет із дванадцятициліндровим двигуном Ferrari і проїжджає на ньому в середньому сім миль на рік, але це слід вважати злочином проти людства", - пише автор статті.

У 2021 році, після 32 років простою, автівку оновили, замінивши паливний насос, зчеплення, двигун та підвіску. Кабріолет відправили у Pininfarina для роботи з відкидним верхом, перефарбування та оздоблення салону. Все це обійшлося у 205 тисяч доларів. Нинішній власник, витративши таку суму лише реставрацію перед продажем, розраховує отримати на аукціоні від 1,6 млн до 2,1 млн доларів США.

"Цей кабріолет Testarossa з червоним салоном та чорним салоном схожий на мрію про суперкар 80-х. Він виглядає не так добре, як оригінальне купе з піднятим верхом, але коли його верх опущений, він виглядає приголомшливо. Однак ці погляди відійдуть на другий план, коли ви почнете чути співи Flat-12 на свіжому повітрі", - наголошується в статті.

Примітно те, що у нового власника авто можуть виникнути проблеми з його реєстрацією. Адже коли Pininfarina створювала Testarossa Spider, їм було присвоєно унікальні шестизначні VIN-номери, а дане авто - EFG092.

Наразі невідомо, чи взагалі можлива реєстрація VIN-кодів в деяких країнах. Зокрема, в Америці лише деякі штати приймають заявки на реєстрацію машин з унікальними VIN-кодами.

Очевидно, той, хто може дозволити собі таку розкіш, не переймається подібними дрібницями.

Раніше ми писали, що у Швейцарії помітили лімітований суперкар Bugatti Centodieci – він один із всього десяти існуючих у світі, а коштує авто близько 10 мільйонів доларів.