RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

На порушників чекає серйозне покарання: п'яних водіїв за кермом тепер визначатимуть по-новому

У близькому майбутньому нетверезих водіїв визначатимуть абсолютно по-новому. Порушників ідентифікуватиме за допомогою спеціальних камер штучний інтелект.

Про це повідомляє Аuto.24tv.

Читайте також: Увага до номерних знаків авто тепер буде пильнішою: в Україні посилили норму ПДР

Науковці з в'єтнамського Національного університету Хошимина пояснюють, що така система може бути корисною у місцях, де водіння у нетверезому стані найбільш поширена проблема.

Автори системи зазначають, що штучний інтелект по фотографії буде здатний виявити людину у стані сп'яніння. Так, оцінюючи інфрачервоні знімки облич, факт сп'яніння встановлюватимуть з точністю 93%.

Примітно, що ранні розробки способу виявлення сп'яніння були зосереджені на очах, положенні голови чи показниках функціонального стану, проте вони були недостовірні. Тоді як аналіз тепловізійних зображень запропонує більш однозначний підхід. Він теж неінвазивний і може дозволити перевіряти людей у центрі міст чи на заходах, де ймовірно вживається спиртне, і є потенційні порушники, які сядуть за кермо в такому стані.

В Україні зараз штрафи за їзду у п'яному вигляді значні та залежно від серйозності порушення можуть коливатися від 17 тисяч до 51 тисячі гривень. Якщо в поліції доведуть, що водій був у стані алкогольного сп'яніння, то йому загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень та один рік позбавлення прав.

Раніше ми повідомляли, скільки коштують "золоті" автомобільні номери в Україн