RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Євробляхи" бувають різними: на що звернути увагу при виборі авто

На українському ринку все ще продається багато "євроблях", які завезли по нульовому розмитненню. Купуючи авто з пробігом, важливо знати, на що звернути увагу, щоб машина радувала.

"Апостроф" розповідає, як правильно вибирати вживане авто.

Кузов автомобіля

Насамперед потрібно оглянути елементи кузова на відсутність дефектів та осередків корозії, а також оцінити стан лакофарбового покриття. Особливо уважно потрібно оглядати авто старше 10 років. Треба уважно дослідити колісні арки, пороги, нижні частини дверей та місця їхнього кріплення до кузова. Не варто забувати і про кришку багажника. Також потрібно порівняти колір кузовних елементів: нерідко їх перефарбовують, щоби приховати наслідки ДТП.

Підкапотний простір та двигун

Треба звернути увагу на наявність масляних патьоків по периметру двигуна, найкраще щоб їх не було зовсім. Номер двигуна повинен добре читатися, незважаючи на вік машини та відповідати даним, які вказані в паспорті транспортного засобу. Номер двигуна, а також Vin-код авто часто розташований у важкодоступних місцях, тому потрібно уточнити продавця, де вони.

Салон

Потрібно звернути увагу на панель приладів, внутрішнє оздоблення салону, сидіння, заглянути під гумові килимки для ніг – покриття для підлоги в салоні має бути гладким і рівним. Також потрібно переконатися, що всі елементи керування авто перебувають у робочому стані.

Читайте також: Доступні та надійні: названо найкращі б/в авто 2022 року

Елементи підвіски та вихлопної системи

Професійно визначити справність всіх елементів підвіски допоможуть у найближчому автосервісі. Майстри проведуть детальну діагностику ходової частини авто, оглянуть днище на наявність мастильних патьоків від коробки та цілісність вихлопної системи.

Перед остаточним рішенням про купівлю авто з пробігом потрібно попросити власника повести машину самостійно, щоб відчути її динаміку, оцінити роботу зчеплення та механічну КПП (або плавне перемикання швидкостей на АКПП).

Як писав "Апостроф", раніше експерти назвали найнадійніші вживані авто в Україні.