RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Як виглядала маловідома модель "Запорожця" 1961: фото "брата Porsche"

Українцям продемонстрували унікальний прототип автомобіля ЗАЗ-966 1961 року, який у мережі лагідно називають "братом Porsche".

Світлини легендарної моделі оприлюднив тематичний Instagram-акаунт "Retro Garage".

На фотографіях можна побачити перші зразки ЗАЗ-966 далеких часів, які на той момент справили справжній фурор. На презентацію зібралося безліч людей, які, мабуть, захоплювалися небаченим на той час дизайном.

Читайте також: Нове життя старому "Запорожцю": як могла б виглядати машина у 2022 році

Незважаючи на те, що у кузові прототипа проглядаються риси всім звичного "Запорожця", існують і деякі відмінності. Модель багато в чому схожа на класичний "вухатий" ЗАЗ, але в передній частині машини можна побачити інші деталі.

Розробники вирішили круглі фари розташувати на своїх звичних місцях, але лінія капота при цьому не пряма, а посередині трохи занижена, що робить зовнішній вигляд прототипа більш агресивним. Решітка радіатора також була дещо іншою і не виключено, що інженери намагалися знайти "ідеальний" варіант.

Дивлячись на світлини, можна припустити, якою була би задня частина автомобіля. Якщо обрати вид збоку - вона була плавнішою з м’якими лініями, що також стосувалося і стекол задніх пасажирів. Варто також зазначити, прийом з лінією капота повторили й в задній частині автомобіля, однак фари були не круглими, а витягнутими овальними та розташовувалися вертикально.

Раніше ми розповідали, які авто в Україні можна купити за ціною до 1000 доларів.