RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ще один бренд авто оголосив про звільнення з Росії: що відомо

Відома автомобільна компанія Mazda продала завод у Росії за один євро, але залишила собі лазівку для повернення в країну-окупант.

Про це йдеться у звітності Mazda.

Читайте також: Доведеться їздити "Жигулями": найбільші автовиробники пішли з російського ринку

Японська компанія продала частку у російському заводі за один євро і повністю покинула Росію. Випуск цих автомобілів зупинився, але власники Mazda перестрахувалися і все ж таки залишили лазівку для повернення в Росію.

Завод у російському Владивостоці, де випускали машини CX-5, CX-9 і Mazda6 - спільне підприємство з групою "Соллерс" (РФ). Тепер, як повідомляться у звітності японської компанії, росіяни залишилися єдиним власником заводу.

Разом з тим, Mazda залишила за собою право повернути свою частку за ці ж гроші протягом трьох років. Це означає, що автомобільна компанія залишила лазівку для повернення на ринок РФ.

Зазначимо, постачання запчастин на завод Mazda у Владивостоці було зупинено ще у березні 2022 року. Зараз компанія вирішила, що "нема можливостей для відновлення бізнесу".

Нагадаємо, що російська автомобільна промисловість знову випускатиме старі моделі автомобілів через санкції, введені за вторгнення в Україну.