RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

За "банальне" порушення правил дорожнього руху в Україні можуть оштрафувати на 600 тисяч гривень

В Україні передбачено чимало штрафів за порушення правил дорожнього руху, які можна сплачувати також онлайн. Багато з них не перевищують 1000 гривень, але за деякі доведеться заплатити значно більше – як, наприклад, виїзд на червоне світло.

Про це повідомляє "Дорожній адвокат".

Так, один із водіїв знехтував правилами дорожнього руху та, поспішаючи, виїхав на червоне світло світлофору на перехрестя, куди також виїхав й інший водій на зелений сигнал. Внаслідок цього, сталася ДТП, яка обійдеться винуватцю у 700 тисяч гривень – саме стільки коштує відремонтувати автівку потерпілого водія.

Читайте також: Водій може навіть не знати: в Україні серйозно карають за популярне порушення правил дорожнього руху

Страхова компанія без заперечень виплатила свою частку відповідно до полісу страхового відшкодування у розмірі 100 тис. грн. Решта 600 тис. грн. повинен був відшкодувати винуватець ДТП.

Він всіляко пручався цьому, замовляючи приватні експертизи із дослідженням питань не по суті та затягуючи розгляд судової справи. Але в результаті Верховний суд зобов'язав винуватця сплатити потерпілому різницю між фактичним розміром шкоди та страховою виплатою. Окрім цього, суд стягнув з винуватця витрати на експертизу пошкоджень автомобіля та судовий збір (Постанова Верховного суду від 26.10.2022 у справі № 645/6088/18).

Раніше ми писали, що в Україні серйозно посилили покарання для водіїв.