RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Самі того не розуміючи: 15% українських водіїв "шпигуть" на користь Росії – як це виправити

15% водіїв в Україні (кожен сьомий) використовує російські мобільні навігатори при поїздках. Використовуючи через VPN російські додатки "2-GIS" та "Яндекс Карти та Навігатор" вони мимоволі надають ворогові інформацію про ситуацію на українських дорогах, проїзд військової техніки, завантаженість мостів та багато іншого.

Про це повідомляє InformNapalm.

Водій може навіть не знати, що став шпигуном – щоб передати інформацію йому просто потрібно проїхати повз ці об'єкти з включеним навігатором. За даними Асоціації відповідальних перевізників, найбільше російських додатків встановлено у телефонах автомобілістів у Харкові, Одесі чи Дніпрі – від 42 до 58%.

Важливо розуміти, що відмова від використання російських навігаторів в Україні – питання безпеки та життя. Ворог постійно шукає нові цілі та об'єкти для поразки, і йому дуже потрібна інформація, яку несвідомо передають водії. Тому від російських мобільних додатків-шпигунів треба відмовитись негайно.

Читайте також: Аж до позбавлення прав: як каратимуть водіїв, які не пройдуть техогляд авто

"Причина такої по суті суїцидальної прихильності наших водіїв до російських автонавігаторів можна пояснити лише поганою поінформованістю та нерозумінням того, що їхнім маршрутом в Яндексі завтра може летіти "російський шахід"", - зазначили в InformNapalm.

Раніше "Апостроф" розповідав, через яке "популярне" порушення правил дорожнього руху можна втратити права на рік .