RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Повернення в Україні обов'язкового ТО авто передчасно: названо головні причини

Термінове впровадження обов’язкового технічного огляду автомобіля в Україні під час війни є недоречним.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Обов’язковий техогляд транспортного засобу був скасований у 2011 році урядом тодішної "Партії регіонів", який намагався імітувати боротьбу з корупцією. З того часу це питання в Україні не піднімалося.

Проте діюча влада обов’язковий ТО планує повернути вже з початку 2023 року. Кабінет міністрів мотивує це рішення тим, що впровадження технічних оглядів всього автотранспорту начебто передбачене Угодою про асоціацію з ЄС.

"Техогляд дійсно є звичайною процедурою в країнах ЄС, спрямованою на контроль за екологією та безпекою дорожнього руху. Проте впровадження його просто зараз навряд чи є доцільним, оскільки в даний момент у населення України є безліч інших проблем. Необхідно пережити зиму, уникнути масового виїзду людей за кордон".", - говорить "Апострофу" засновник порталу dtp.kiev.ua Владислав Антонов.

Читайте також: Без цього техогляд не пройти: як ретельно підготувати автомобіль до перевірки

За словами експерта, впровадження ТО автомобілей під час війни є недоречним, оскільки технічний стан транспортних засобів є далеко не головною причиною ДТП в Україні. Антонов зазначив, що на цей фактор припадає дуже низька частина аварій - доля процента.

Зазвичай, за словами експерта, ДТП в Україні трапляються через порушення ПДР - водіння в нетверезому стані, перевищення швидкості, недотримання дистанції, помилки водіїв, недоліки інфраструктури та ін. У спілкуванні із "Апострофом" Антонов також додав, що для комерційного автотранспорту, на який припадає експлуатація в найбільш інтенсивному режимі, обов’язкові ТО продовжують існувати.

Також читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Старше 15 років на звалище: як до України повертається обов'язковий техогляд