RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

Люди мають багато інших турбот: чому техогляд повертати з 2023 року не доцільно

З 2023 року в Україні процедура технічного огляду транспортних засобів стане обов'язковою. Вона обов'язкова у країнах Євросоюзу, проте зараз – не найкращий момент для її впровадження у нашій країні.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Процедура обов'язкового техогляду в Україні діяла до 2011 року. Тоді це була рафінована стовідсотково корупційна схема, яка жодного відношення до технічного стану автомобілів не мала. Просто кожен автовласник раз на два роки виплачував місцевим даїшникам певну суму за талон, що засвідчує проходження техогляду та давав право їздити протягом наступних двох років.

У 2011 році, імітуючи боротьбу з корупцією, уряд тодішньої Партії регіонів скасував техогляд і відтоді до цього питання держава не поверталася. Проте зараз повернення обов'язкового ТО уряд пояснює тим, що запровадження технічних оглядів усього автотранспорту нібито передбачено Угодою про асоціацію з ЄС.

Читайте також: Чому можуть відмовити у проходженні обов'язкового техогляду авто: всі подробиці

"Техогляд дійсно є звичайною процедурою в країнах ЄС, спрямованою на контроль за екологією та безпекою дорожнього руху. Проте впровадження його прямо зараз навряд чи доцільне, оскільки наразі населення України має безліч інших проблем. Необхідно пережити зиму, уникнути масового виїзду людей за кордон, - вважає засновник порталу dtp.kiev.ua Владислав Антонов.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Старше 15 років на звалище: як до України повертається обов'язковий техогляд.