RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Повернення обов'язкового техогляду авто: чим відрізняється ВТК для легковиків та вантажівок

У 2023 році в Україні можуть повернути обов'язковий технічний огляд як вантажного, так і легкового авто.

"Апостроф" пише, чим відрізняється перевірка технічного стану зазначених автівок.

Згідно з Законом України "Про дорожній рух", наразі таксі та вантажівки з вантажопідйомністю від 3,5 тонн повинні щороку проходити технічний контроль, а увесь інший транспорт комерційного призначення, легковушки та вантажівки до 3,5 тонн мають "відвідувати" фахівця кожні два роки.

Читайте також: Позбавите себе "головного болю": як пройти техогляд в Україні з першого разу

У техогляді легковиків та "фур" є як загальні кроки, так і специфічні дії, які призначаються виключно для певної моделі машин.

Поверхневий огляд і поглиблене тестування поширюється на такі складники, незалежно від виду авто: колеса, дзеркала, стекла та механізми їх очищення, світлові прилади, двигун та гальмівна система, система керування, кузов і рама, мости й осі, вихлопна система, а також сидіння й ремені безпеки.

У вантажних машин оглядатимуть цілісність і придатність тягово-зчіпного й буксирувального пристрою та вантажної платформи.

Якщо автомобіль використовується для перевезення небезпечних вантажів, його додатково перевірять.

Натомість для забезпечення безпеки пасажирів у легкових транспортних засобах комерційного призначення дуже ретельно перевіряють кабіну.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" інформував про те, які документи потрібно підготувати для проходження обов'язкового техогляду.