RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

За бензин можна платити менше: водіям вказали на 3 важливі моменти для економії

Хоч представники найбільших мереж АЗС України й кажуть, що ціни на бензин у подальшому залишаться на нинішньому рівні, але зекономити на паливі - обов'язкова справа.

Про те, які помилки збільшуть витрату палива в автомобілі, розповіли в u-news.com.ua.

Насамперед варто звернути увагу на свій стиль кермування автомобілем: чим вища швидкість щоденної їзди, тим більше витрачається бензину. До того ж різкі старти й гальмування навантажують авто, збільшуючи витрату палива.

Читайте також: 17 тисяч штрафу за відсутність техогляду: кого не каратимуть

Найкращий варіант - обрати середню дозволену швидкість, повільно рушати й гальмувати. Водночас багато залежить і від моделі автомобіля, адже деякі машини на швидкості 100 км/год витрачають менше палива, аніж на швидкості 90 км/год.

Також варто переглянути свій звичний маршрут руху, оскільки замість нього можуть бути нові й зручніші, навіть якщо в них номінально довша відстань. У зимовий період досліджувати нові шляхи вкрай важливо, тому що на популярних часто утворюються затори.

Ще один важливий момент - прогрівання автомобіля. Комусь вистачає 3-5 хвилин, а декому доводиться чекати 15-20 хвилин, на що витрачається від 1 до 2 літрів бензину. Не завадить ознайомитися з правилами експлуатації конкретного автомобіля, акумулятора, двигуна та необхідністю їхнього прогріву протягом певного часу, щоб не витрачати зайвого.

Раніше "Апостроф" повідомляв, який бензин можна заливати в генератор, а який категорично заборонено.