RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Що потрібно покласти під килимок авто взимку: водіям на замітку

Спеціальний килимок під ногами водія призначений для полегшення прибирання салону автомобіля від вуличного бруду та збереження кузова від іржі в результаті контакту з агресивним середовищем, проте далеко не завжди даний виріб забезпечує стовідсотковий захист, оскільки текстильні "прокладки" швидко промокають, а на гумі з'являються тріщини.

"Апостроф" дізнався, як можна підвищити захисні властивості килимка завдяки нехитрому лайфхаку від досвідчених автомобілістів, що особливо актуально за такої погоди.

Читайте також: Що має бути в авто взимку: топ - 6 предметів для кожного водія

Газета

Оббивка салону внизу перестане бути вразливою перед вологою, якщо під автомобільним килимком лежатиме звичайнісінька газета. Папір, з яких друкується такий вид преси, має відмінні поглинаючі властивості. Вода з-під ніг не потраплятиме на метал і днище машини буде захищене від корозії.

Втім, у такому разі газета розрахована на одноразове застосування й доведеться її міняти практично після кожної поїздки.

Пластикова решітка

Також водієві може допомогти пластикова решітка, як варіант - її варіація для кухонної раковини.

Це "пристосування" залишає "повітряний шар" між самим килимком та покриттям, що сприяє покращенню вентиляції та випаровування вологи, що знижує ризик появи корозійних процесів на металевій поверхні.

Нагадаємо, раніше ми писали про автомобілі, які просто призначені для наших зим.