RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

92-й бензин замість 95-го: чи варто економити і чим це небезпечно для авто

Автомобільні експерти стверджують, що пальне А-95, яке вважається економнішим, насправді може не бути таким та не давати відчутного збільшення потужності для двигуна. Тоді як А-92 може бути в деяких випадках небезпечним для авто.

Про це повідомляє видання Znaj.ua.

Читайте також: Стосується термінів сплати штрафів: водіям в Україні готують приємний сюрприз

А-95

Так, власники автомобілів хоч і мають вибір серед різних типів пального, однак, якщо йдеться про використання бензину А-95 з метою заощадження, то можуть не отримати бажаного ефекту.

Вважається, що марка А-95 є значно економніша за А-92, до всього - більш високе октанове число може забезпечити більшу продуктивність двигуна.

Як зазначають фахівці, пальне на заправках значно відрізняється екологічністю, а октанове число підвищують завдяки додаванню певних компонентів.

МТБЕ - нетоксичний, наявність у об'ємі до 10-15% надає пальному 6-12 одиниць октанового числа. Проте він має один мінус - леткість, що дозволяє випаровуватися з бензину в спеку. А якщо авто стояло без руху 1-2 тижні, то значно втратить у потужності.

З огляду на це, пальне А-95 не збільшить відчутно потужність для двигуна та не забезпечить економічність.

А-92

Водіям варто звірятися з інструкцією з експлуатації, адже при постійному використанні марки А-92 можуть з'явитися серйозні проблеми, якщо авто не призначене для цього.

Якщо ж в інструкції вказано, що можна використовувати обидва види пального, то можна не хвилюватися.

Раніше "Апостроф" писав, що двигуни на бензині втрачають попит та опублікував перелік авто, які купували українці в листопаді 2022 року.