RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Не вбивайте свій автомобіль: 5 найголовніших помилок водіїв узимку

В інтернеті є багато автомобільних "лайфхаків" на зиму, які не тільки не приносять користі, а ще й шкодять дуже сильно. Крім того, що не можна залишати автомобіль під снігом або розморожувати двері окропом, є ще декілька шкідливих порад, які дуже швидко виведуть з ладу машину власнику.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Як припаркувати авто взимку, щоб не занесло снігом: корисні поради

Високі обороти, коли двигун ще не прогріли

Хоч сучасні двигуни не потребують прогріву, витискати понад 2 тисячі оборотів до того, як стрілка не підніметься до робочої температури все одно не можна. Якщо температура нижче 0, тоді варто почекати до двох хвилин перед початком руху. У той час, поки нагрівається двигун, можна очистити машину від снігу. Далі можна буде сідати за кермо, прогрівати амортизатори, підсилювач керма і масло в трансмісії.

Розморожувати двері авто окропом

Це дуже шкідливо для машини, тому що гаряча вода пошкодить фарбу та ущільнювачі. Крім того, коли окріп розморожує лід, гаряча вода може потрапити у механізм замка, тому він теж може замерзнути.

Відчиняти двері авто силою

Тоді можуть порватися ущільнювачі або зламається ручка. Для відкриття двері, що покрилася льодом, авто варто використовувати спеціальний розморожувач. Також можна відкрити автівку зсередини, відчинивши задні дверцята, які не сильно примерзають.

Використовувати рідини по типу WD-40

Відповідні засоби не справляються з усіма проблемами авто, а навіть може шкодити. Зокрема, разом із вологою така рідина видаляє з поверхонь повністю все разом з маслом. Крім того, WD-40 прискорює знос деталей.

Крутити стартер "до упору"

Якщо машина не завелася з першого разу, не можна крутити стартер до самого кінця. Треба відпустити ключ і спробувати ще раз. Буває таке, що заради чистоти вихлопу використовують збіднену суміш, яка при холодному пуску може створювати зайві проблеми.

Раніше ми писали, як завести авто із сівшим акумулятором за допомогою джамп-стартерів.