RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Багато хто не знає і ламає: як взимку прогріти коробку-автомат на автомобілі

У холодну пору року потрібно прогрівати не тільки двигун автомобіля, а ще й автоматичну коробку передач, зокрема коробку-автомат. Правильний підігрів агрегату допоможе уникнути проблем протягом усього його терміну служби.

Про це розповіли у виданні Actualno.

В автоматичній коробці передач, як і у двигуні, масло використовується для змащування деталей. Завдяки підігріву воно підвищує свою текучість і робочі властивості.

Читайте також: Працює безвідмовно: топ-5 лайфхаків, як вибратися зі снігового замету

Час прогріву варто підбирається залежно від конструктивних особливостей машини і коробки передач, а також погодних умов. Автомобіль може починати безпечний рух, коли температура трансмісії досягне +30˚С (ці дані, найімовірніше, відображаються на панелі приладів перед водієм).

Якщо на автомобілі не показується температура, то слід орієнтуватися на досвід: зазвичай, коли на вулиці від нуля до -10˚C достатньо гріти коробку передач протягом 5-10 хвилин, а за температури -10˚C і нижче - до 15 хвилин.

Ефективним рішенням буде поєднати початкову роботу автомобіля на холостому ходу з подальшим плавним прогріванням на ходу. Водночас рекомендовано перші 5-10 хвилин поїздки не перевищувати 3000 оборонів на хвилину. Також не варто уникати різких прискорень, оскільки вони створюють додаткове навантаження на двигун і коробку передач. Якщо вона не досягає оптимальної робочої температури, то пошкоджується

Раніше "Апостроф" повідомляв, навіщо провітрювати салон автомобіля взимку.