RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В умовах дорогого бензину: в Україні зростає попит на електромобілі - статистика

В Україні за рік суттєво збільшився продаж електромобілів, що є альтернативою автівок з двигунами внутрішнього згорання – у порівнянні з минулим роком відсоток зареєстрованих електрокарів зріс більше, ніж вдвічі.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС у Telegram-каналі.

Так, станом на 1 січня 2023 року, загальна кількість легкових електромобілів зареєстрованих в Україні становить 46 830 автівок. Причому, 13 321 легкових електрокарів було зареєстровано саме у 2022 році, що на 56% більше, ніж у минулому, коли українці зареєстрували 8 541 автівку.

Читайте також: Коли бензин – це дорого: топ-5 найдоступніших електрокарів в Україні

Варто зазначити, що мова йде саме про легкові авто і до цієї статистики не входять тролейбуси, скутери та інші транспортні засоби з електродвигунами – враховуючи це, кількість електротранспорту в Україні значно більша.

Експерти наголошують, що підвищений попит на електрокари у 2022 році може бути пов'язаний із дефіцитом бензину в Україні протягом певного періоду, а також зростанням ціни на нього. Втім, прорив індустрії легкових електромобілів розпочався ще кілька років тому і щоразу лише збільшується, передусім, через їх екологічність.

Раніше ми писали, які електрокари в Україні найбільш популярні.