RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Це вам не в нас порушувати: у яких країнах найжорсткіше карають за перевищення швидкості

В Україні за перевищення швидкості можуть виписати штраф або ж навіть позбавити водійських прав, однак у порівнянні зі штрафами за порушення ПДР в інших країнах українське покарання видається дуже м'яким.

Про те, де найбільші штрафи за недотримання швидкісного режиму, розповіли у "Твоя машина".

Канада

Читайте також: Нові правила оформлення електронного техпаспорту: що треба знати водіям

У більшості провінцій Канади штраф за перевищення складає близько 1000 доларів, але, наприклад, в Альберті мотоцикліста, що їхав на швидкості 263 км/год оштрафували на 12 000 доларів. Зауважимо, що максимальний штраф складає 25 000 доларів.

Норвегія та Ісландія

Штраф за перевищення швидкості дорівнює 10% річного доходу людини, яка порушила ПДР. До того ж передбачено ув’язнення мінімум на 18 діб або громадські роботи і блокування ліцензії на кілька років.

Фінляндія і Данія

Штраф теж залежить від річного доходу. Був випадок, коли водій, що заробив за рік 11,5 млн доларів, отримав штраф у розмірі 200 000 доларів.

Швейцарія

У Швейцарії, певно, найбільші штрафи за перевищення швидкості, адже водія, що їхав на автомобілі зі швидкістю 290 км/год оштрафували на 1 млн доларів - цю суму потрібно було погасити протягом 300 днів.

Великобританія

Штраф складає 175% від тижневого доходу й залежить від серйозності порушення, наприклад, автомобіль, який рухався зі швидкістю 276 км/год, оштрафували на 8000 доларів замість 4000 через небезпечну манеру водіння.

США

У Джорджії, Іллінойсі, Північній Кароліні, Неваді і Нью-Гемпширі "гонщиків" штрафують на суму до 1000 доларів, тоді як у Мічигані, Нью-Джерсі і Техасі можуть стягнути сплату за штраф навіть через рік, унаслідок чого до початкових 1000 доларів додадуться судові витрати.

Португалія

Штрафи стягуються на місці: поліцейські мають мобільні термінали, якщо в людини немає готівки. Не заплатив - далі не поїдеш.

Франція та Італія

Штрафи можуть бути до 2100 доларів або за перевищення можуть й ув'язнити.

Раніше "Апостроф" повідомляв, який є "зимовий" штраф у Польщі, на сплату якого доведеться витратити майже 700 доларів.