RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Спрощене розмитнення авто в "Дії" скасовується: Рада провалила голосування

У п'ятницю, 24 лютого, Верховна Рада, яка змогла позбавити мандатів трьох нардепів від "ОПЗЖ", провалила у першому читанні законопроект №7466 щодо розмитнення авто у "Дії".

Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк, який зазначив, що "за" натиснули кнопки лише 212 обранців.

Також не набрало необхідних голосів, лише 217, й відправлення на повторне читання та повернення на обробку автору ініціативи, за яке проголосували 225 обранців.

Читайте також: На 40% менше, ніж було раніше: розмитнити "євробляхи" в Україні стане дешевше

Окрім того, за інформацією Железняка, було ще штук 9 голосувань по альтернативним проектам, які також були "забанені".

Не набрав голосів також законопроект про зміни у Митний кодекс №7468 про розмитнення авто в "Дії" за основу. Рада й його провалила, згодившись лише 206 голосами, додав представник законодавчої влади.

Раніше нардеп пояснював, як розмитнення через "Дію" мало б працювати за формулою об’єм та тип двигуна - рік авто - марка авто.

Алгоритм:

Особа купує авто, авторизується в "Дії", вводить vin-код та вносить додаткові дані про авто. "Дія" розраховує суму митних платежів, які громадянин сплачує (сума блокується). Після чого громадянин підписує у "Дії" декларацію, а автоматична система митного оформлення формує митну декларацію. "Дія" тим часом відправляє дані до АСМО. Коли авто приїжджає на кордон, інспектор перевіряє митну декларацію, документи та авто. Після чого банк проводить списання грошей, й авто може заїжджати в Україну.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, скільки коштувало б розмитнення "євроблях" за новими правилами.