RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як потрібно заряджати айфон та айпад у машині: водіям на замітку

Водії, які використовують смартфони та планшети від компанії Apple у якості навігаторів, ремствують, що батарея апаратів досить швидко розряджається й заряджають їх від автомобільного прикурювача, що, звичайно, досить зручно, але для акумулятора небезпечно.

"Апостроф" пише, як правильно заряджати iPhone, iPad під час поїздки в автомобілі.

Для своїх мобільних пристроїв компанія Apple використовує порти Lightning, між тим, більшість виробників гаджетів встановлює на апарати Type-C. І основна проблема у тому, що компанія Тіма Кука взагалі не випускає адаптери для заряджання від прикурювача, тому водії використовують "альтернативні", від китайських "ноунеймів" чи більш-менш надійних виробників. Серед останніх - Samsung, Xiaomi, McDodo, Baseus, Zens, Energea.

Читайте: Продовжити час "життя" батареї iPhone можна: цікаві хитрощі

Причому, при зарядці бажано використовувати оригінальні кабелі, які сертифіковані за стандартами Apple, про що свідчить позначка "MFI" – тобто "Made For iPhone" або ж iPad чи iPod.

Тримати підключеним телефон до прикурювача під час запуску двигуна не варто, оскільки в цей момент можуть спостерігатися стрибки напруги, що йде від автомобільного акумулятора на стартер та інше електрообладнання.

У екстрених випадках USB-роз'єм автомагнітоли можна використати для живлення телефону, але тут також слід пам'ятати про стрибки напруги у момент запуску мотора.

Тому, як зазначають фахівці, найпростішим та найбезпечнішим методом заряджати техніку Apple поза домом - від павербанку. Це потрібно робити, коли рівень заряду наближається до позначки у 30 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали, на які дефекти можна "заплющити очі" при покупці вживаного автомобіля.