RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як підготувати автомобіль до весни: топ-9 порад тим, хто не встиг

Автомобільні гуру розповіли водіям, які не встигли підготувати транспорт для експлуатації під час весняної пори року, що потрібно зробити у першу чергу.

"Апостроф" публікує ТОП-9 надважливих порад.

Читайте також: Як прибрати лід з лобового скла авто за лічені хвилини: лайфхаки водіям

Існують певні правила підготовки автомобіля до весни. Для того, щоб бути у повній готовності, бажано ретельно виконати перелічені рекомендації.

Підготовка авто до весни

1. Потрібно перевірити рівень охолоджувальної рідини та її концентрацію. Навесні, коли температура повітря піднімається, може знадобитися більш висока концентрація охолоджувальної рідини.

2. Перевірте рівень масла в двигуні. Якщо рівень нижчий від рекомендованого, додайте його. Весною важливо мати належний рівень масла, оскільки висока температура може спричинити його швидше використання.

3. Огляньте стан батареї. За необхідності - замініть. Особливо, якщо її заряд низький або якщо вона не працює належним чином.

4. Варто перевірити стан гальм та гальмівну рідину. Якщо вони давно не обслуговувалися, то можуть бути у поганому стані. Навесні дорожні умови, що змінюються під дією перепаду температур, можуть бути непередбачуваними, і надійні гальма - є запорукою безпечної їзди.

5. Необхідно перевірити передні та задні ліхтарі. Дізнайтесь, чи функціонують належним чином, тому що зменшення кількості денного світла може зменшити видимість водіїв на дорозі.

6. Також треба перевірити шини. Стан шин перевіряють на наявність пошкоджень.

7. Провести повне технічне обслуговування автомобіля. Важливо надати своєму авто час на повне технічне обслуговування після зимового періоду перед початком весни.

8. Придбати декілька товарів, таких як автомобільний віск, для підготовки кузова машини до ресурсування.

9. Почистьте автомобіль. Відразу після зимового сезону саме час для миття. Воно зніме залишки солі і піску, що можуть пошкодити машину.

Нагадаємо, раніше ми публікували лайфхак для водіїв щодо чищення килимків у машині.