RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Стук в колесі при їзді по ямках: у чому може бути причина

Українським водіям дали корисні поради та розповіли, чому під час руху нерівною дорогою машина видає дзвінке металеве брязкання.

"Апостроф" деталь пояснює, з чим це пов’язано.

Зокрема, водії неодноразово звертали увагу на те, що при проїзді через ями або під час руху нерівною дорогою автомобіль може видавати дзвінке металеве брязкання, схоже на звуки дитячого брязкальця.

Читайте також: Знак рибки на авто: що означає і навіщо наклеюють

Це пов’язано з тим, що з ладу вийшов один з амортизаторів, через що його внутрішні елементи б’ються зсередини об порожню склянку.

Більш того, водії можуть встановити, з яким саме амортизатором виникли проблеми. Для цього необхідно проїхати колесом по ямках - яке колесо "брязкало" під час руху, у того він і вийшов з ладу.

Також це можна вияснити, натиснувши на кут капота/багажника. Справа у тому, що при натисканні автомобіль йде спочатку вниз, потім нагору, просідає в середнє становище і завмирає. Якщо під час процедури ви зафіксували два чи більше розхитувань - амортизатор своє вже відпрацював.

Втім, ці деталі все одно треба змінювати комплексно, щоб поведінка всіх коліс була однаковою. Заміну амортизатора варто довірити спеціалістам на СТО, однак безпечно доїхати до будинку таке пошкодження не завадить.

Раніше ми давали поради щодо купівлі вживаного авто.

Вас може зацікавити:

Як очистити колісні диски від нальоту: поради досвідчених водіїв

Як приготувати "залізного коня" до весни: поради водіям

Як не допустити смуг на лобовому склі авто: лайфхаки досвідчених водіїв