RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Приховані налаштування авто: що треба знати власникам Volkswagen, Audi, Skoda та SEAT

Автомобілі Volkswagen AG вважаються одними з найпоширеніших у світі, адже група складається з багатьох брендів та ще більшої кількості заводів у різних куточках земної кулі. Найвідоміші чотири автомобільні бренди VAG - Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT - є справжніми "конструкторами" для кмітливих автофанатів, адже технічна спорідненість дозволяє вносити коригування в конструкцію та користуватися автівкою ще більш комфортно.

Які існують приховані налаштування автівок Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT, розповідає "Апостроф".

Встановлення "двірників" у сервісне положення

У деяких моделях автомобілів Volkswagen, Audi, Skoda та SEAT щітки склоочисників розроблені таким чином, що в неактивному стані вони знаходяться за задньою кромкою капота, що поліпшує оглядовість водія. Такий дизайн також знижує шум під час їзди на великих швидкостях за рахунок зменшення аеродинамічного шуму та підвищує безпеку в разі зіткнення з пішоходом. Однак, заміна або очищення щіток склоочисників може бути складною, оскільки для цього необхідно підняти їх у вертикальне положення, яке часто називається сервісним положенням.

Читайте також: Початківцям на замітку: поради щодо боротьби зі страхом водіння

Увімкнення габаритних вогнів лише справа або зліва

В автомобілях Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT передбачена можливість увімкнення габаритних вогнів лише з однієї сторони — справа або зліва (протилежно від боку дороги, до якого запаркований автомобіль). Такий підхід допомагає зменшити витрати енергії, що своєю чергою збільшує можливість успішного запуску двигуна вранці. Окрім цього, автомобіль залишається помітним завдяки своїм габаритним вогням, попри те, що він знаходиться на узбіччі.

Вимкнення системи ASR або ESP навіть без відповідної кнопки

Завдяки системам ASR та ESP водії можуть уникнути ситуації пробуксовування коліс або навіть зносу/заносу авто. Однак, у деяких випадках ці системи можуть заважати, коли, наприклад, автовласнику потрібно виїхати зі снігового замету або багнюки. У таких випадках у вищезазначених моделях авто можна легко вимкнути ASR або ESP за допомогою фізичної кнопки в салоні або віртуальної кнопки в глибоких налаштуваннях центрального дисплея.

Адаптація автоматичної коробки перемикання передач Aisin (не DSG)

Зазвичай, більшість сучасних моделей автомобілів VAG комплектуються роботизованою автоматичною трансмісією DSG. Водночас деякі легкові моделі VAG комплектуються традиційними автоматичними коробками перемикання швидкостей, які є гідромеханічними. Наприклад, такими моделями можуть бути Volkswagen, що продаються в США, або Skoda Octavia останнього покоління. У більшості таких автомобілів використовують трансмісію від японської компанії Aisin. З часом така трансмісія потребує процедури адаптації для збереження швидкості та м'якості перемикання передач.

Активація та регулювання нахилу правого бокового дзеркала заднього огляду при ввімкненій передачі заднього ходу

Задля уникнення можливого пошкодження коліс автомобіля, деякі водії встановлюють праве бокове дзеркало таким чином, щоб воно показувало зображення нижньої частини автомобіля, включаючи куток заднього бампера та колесо. Це особливо корисно при паркуванні вздовж бордюру, де існує ризик пошкодження шин та дисків. Зручність полягає в тому, що дзеркало автоматично опускається при виборі задньої передачі, а підіймається при поверненні в рух вперед або у нейтральному положенні. Це дозволяє водієві з легкістю стежити за станом коліс та уникнути неприємних наслідків.

Раніше ми публікували поради щодо правильного обгону авто.

  • Вас може зацікавити:

Названо топ-15 "євроблях", пригнаних до України у 2023 році

Які авто в Україні мають пройти техогляд: повний список

Гібридних авто в Україні побільшало: найпопулярніші вживані та нові моделі