RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Яке навантаження для двигуна авто корисне навесні: названі оптимальні оберти

Після зимового сезону автомобіль потребує особливого догляду, адже холодні пуски, штовхання в пробках, та й загалом повільний стиль руху є причинами появи низки проблем.

Про це повідомляє "Автосота".

Так, підвищених навантажень зазнає кривошипно-шатунний механізм, внаслідок чого може стоншуватися антифрикційний шар на вкладках колінвала. Водночас неправильно підібране мастило стимулює появу задир на стінках циліндрів, а також веде до поступового закорковування масляних каналів, що може закінчитися капремонтом.

Читайте також: Кожен водій повинен їх знати: 5 правил безпечної їзди

За зиму нагар утворюється на форсунках та свічках, особливо, якщо на пальному економили. Окрім цього бруд може осідати на сітці паливної помпи у баку.

Автоексперти рекомендують із настанням весни виїхати на трасу і гарненько "просмажити" автівку, а саме проїхатися на високих оборотах. Таким чином температура в силовому агрегаті підвищиться, внаслідок чого випалиться нагар у камерах згоряння та очистяться свічки.

Аби це зробити, необхідно виїхати на заміське шосе і потримати оберти колінвала в районі 3000-5000 об/хв, проїхавши так близько 30-40 хвилин. Якщо в автомобілі КПП типу “автомат”, варіатор чи “робот”, трансмісію необхідно перевести у ручний режим, що не дасть коробці передач перемикатися вгору.

Нагадаємо, раніше ми описували лайфхак з виготовлення освіжувача повітря для автомобіля.

  • Вас може зацікавити:

Як очистити колісні диски від нальоту: поради досвідчених водіїв

Як підготувати "залізного коня" до весни: поради водіям

Як не допустити смуг на лобовому склі авто: лайфхаки досвідчених водіїв