RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

В Україні ввели нові правила перереєстрації авто: що змінилося під час воєнного стану

В Україні під час війни змінилися правила перереєстрації автомобілів – відтепер продавець зобов'язується спершу звернутися до Експертної служби МВС, а вже потім разом з покупцем або його представником до сервісного центру МВС.

Про це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик, інформує "Автосота".

Він наголосив, що нещодавно експертна служба МВС відокремила цю процедуру від процесу реєстрації в сервісному центрі. Раніше ж громадянам доводилося здійснювати наступні дії: відвідувати сервісний центр МВС та Експертну службу МВС, а потім знову повертатися до сервісного центру МВС. Після введення нових правил такі дії більше не потрібні.

Читайте також: В Україні запрацювали нові правила реєстрації авто: всі подробиці, які треба знати

Окрім цього, експертизу тепер дозволено проводити в одному міста, а реєструвати автівку в іншому. Ця нова процедура спрямована на перевірку автентичності ідентифікаційних номерів автомобіля та реєстраційних документів.

Для оформлення договору купівлі-продажу транспортного засобу, сторонам необхідно відвідати сервісний центр МВС. Після завершення процедури перереєстрації з продавця на покупця, новий власник може отримати нове свідоцтво про реєстрацію автомобіля на своє ім’я, а також отримати нові номерні знаки в той же день. Це дозволяє уникнути довгих черг та надає можливість швидко отримати всі необхідні документи та номерні знаки для подальшого користування автомобілем. При цьому, у деяких випадках автовласники звільняються від проходження техогляду, зокрема, під час реєстрації нового автомобіля, зміни персональних даних власника та інших схожих ситуаціях.

Раніше ми писали, скільки потрібно платити за реєстрацію авто в Україні у 2023 році.

  • Вас може зацікавити:

Українців залишають без грошей та автівок: як працює нова схема шахраїв - приклад

Які автомобілі повинні проходити обов’язковий техогляд: в МВС назвали перелік і вимоги

Чи має право поліцейський вимагати від водія протоколу техогляду: українцям дали відповідь