RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Отримання прав по-новому: як і де отримати талон попереднього запису на іспит на авто категорії В

Головний сервісний центр МВС України запускає пілотний проєкт для прозорих, без "сліпих зон" іспитів на права водія. З 1 червня у чотирьох областях України тестуватимуть оновлену систему попереднього запису на практичний іспит на авто категорії В, талони на які вже можна отримати онлайн.

Про це повідомляється на офіційному порталі МВС.

Читайте також: Початківцям на замітку: поради по боротьбі зі страхом водіння

Як отримати талон попереднього запису на іспит на машині категорії В

З 1 червня протестують нові технічні умови у класах для складання теорії та машинах для складання практичних іспитів у таких чотирьох областях: Львівській, Одеській, Вінницькій та Київській. До кінця року нові зміни торкнуться всієї України.

"У цих 4 областях України запускаємо і тестуємо оновлену систему попереднього запису. Тепер можна вже отримати талон е-запису на практичний іспит на транспортних засобах категорії В як в терміналах в приміщенні сервісного центру МВС, так і онлайн через функціонал е-запис", - йдеться у повідомленні.

З 23 травня вже можна отримати талони попереднього запису на практичний іспит на машині категорії В.

Дистанційно можна перевірити, чи є доступні талони для отримання через сайт та у терміналі. Можна оформити до чотирьох талонів, які є персональними, на однакову послугу. Тому у сервісі радять ретельно планувати візит та бронювати свій час для складання практичного іспиту на права водія.

"Можливо оформити дві опції: на транспортному засобі автошколи, де проходило навчання, або на транспортному засобі сервісного центру МВС. Інші регіони поки надають усі послуги без змін", - розповіли в МВС.

Водночас у відомстві наголосили, що скорочення штату сервісцентрів не буде, незважаючи на оптимізацію у таких центрах, де немає високого навантаження.

Де проводитимуть оновлені іспити

  • Львівська область: Львів, Зимна Вода, Червоне, Стрий, Червоноград;
  • Київська область: Біла Церква, Софіївська Борщагівка, Переяслав.
  • Одеська область: Одеса, Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Подільськ;
  • Вінницька область: Вінниця, Могилів-Подільський, Тульчин.

"У всіх інших сервісних центрах МВС цих чотирьох регіонів надаватимуться всі види послуг пов’язаних з посвідченням водія та реєстрацією транспортних засобів в Україні, крім теоретичних та практичних іспитів", - зазначається у повідомленні.

Раніше ми писали, що українцям вже у чотирьох країнах Європейського Союзу дозволили обмінювати водійські права. До цього списку додали Німеччину.

  • Вас може зацікавити:

Здача на права водія в 2023 році: як вперше стати водієм і скільки коштує

Нові правила оформлення електронного техпаспорту: що потрібно знати водіям

В Україні відкрили першу спеціалізовану автошколу